Ultralyd

Ved vissse tilstande som fx muskelknuder, seneskedebetændelse og visse fibersprængninger kan ultralyd have en gavnlig virkning. Ultralydsapparaturet er udstyret med et såkaldt “ultralydshoved” som bevæges hen over huden i små cirkler. Det sender højfrekvente lydbølger ind i vævet, og man mener at det er den varme som opstår ved gnidningen mellem de enkelte muskel- eller senefibre, der giver virkningen

Behandlingen foretages vanligvis tre gange om ugen, og du skal regne med 5 – 10 minutter per behandling. Gennemsnitlig gives 12 behandlinger i en serie, men der er tilfælde hvor patienten er symptomfri efter 4-5 behandlinger og andre gange hvor vi har givet op til 20 behandlinger før der ikke er smerter mere. Såfremt der ikke er tydelig bedring efter 8 behandlinger, nytter det ikke noget at fortsætte.

Ultralydsundersøgelse

Ultralydsundersøgelse anvendes til undersøgelse af flere forskellige tilstande ved hjælp af et ultralydshoved, der placeres på huden over det sted, man ønsker at undersøge. Det er ufarligt og smertefrit.

Bl.a. anvender jeg det til scanninger af gravide for at se fosterstørrelse og graviditetslængden.

I forbindelse med skader på sener og muskler kan man også få et indtryk af skadens omfang.

Ved udredning for hjertekarsygdomme kan gennemstrøming af blod i halsens hovedpulseåre vurderes. Ved indsnævringer vil der evt. være behov for medicinsk behandling eller yderligere udredning på special afdeling .